Upečte si kynutý dýňový koláč s hruškami
Naše ambasadorka Leona, kterou na Instagramu najdete pod přezdívkou @kavarnamyhozivota se s námi podělila o recept na přípravu kynutého dýňového koláče s hruškami. My jsme si samozřejmě tenhle tip nemohli nechat jen pro sebe, a tak jsme pro vás sepsali krátký článek o tom, jak si tenhle sladký zázrak připravit i u vás doma s pomocí jedné z praktických skleněných zapékacích mís značky SIMAX ze Sázavy.
Jak na to?
1. Udělejte kvásek ze 100 ml mléka, lžičky cukru a půl kostky droždí.
2. Mezitím smíchejte 150 ml dýňového pyré, 1 žloutek, 50 ml jogurtu a 50 ml oleje.
3. Dále 500g hl. mouky přesejte, přidejte lžičku kypř. prášku a sůl.
4. Vše smíchejte dohromady a v robotu zpracovávejte cca 5 minut, poté přidejte 30 g změklého másla a zpracujte dalších 5 minut, až je těsto krásně hedvábné.
5. Nechte cca hodinu kynout.
6. Po té vyválejte z těsta plát a potřete tvaroh. náplní (2 tvarohy, 2 žloutky, cukr, 2 lžíce vanil. pudinku). Těsto nakrájejte na cca 5 cm pláty...
7. Ty stočte do vymazané formy do spirály a na závěr proložte plátky hrušek.
8. Pečte cca 45 minut na 180 stupňů.
Který pekáč je na přípravu kynutého koláče nejvhodnější?
Nezapomeňte se pak svým výtvorem pochlubit na svém Instagramu a označit náš profil @glasino.cz. Rádi vás zasdílíme. Přejeme dobrou chuť! :)
Komentáře