Připravte si výtečné briošky
Je čas podělit se o další skvělý recept, o který se opět postarala naše ambasadorka Leona. Tentokrát však využijeme jednu ze speciálních forem od společnosti Simax ze Sázavy. Uvidíte sami, že forma na koláč je na přípravu poctivých briošek jako dělaná.
Jak na to?
- Na těsto smíchejte 600g hl. mouky, sůl, 100g cukru a 5g suš.droždí.
- Přilijte vlažnou směs 30g másla a 270g mléka.
- Krátce v robotu zamíchejte a přidejte 125g mascarpone.
- Těsto v robotu zpracujte min.10 minut (vydržte až se nelepí na ruce, nic nepřidávejte!)
- Nechte vykynout, rozdělte napůl a vyválejte 2 kulaté tenké placky.
- Rozdělte každou placku na 16 trojúhelníků, potřete náplní a smotejte do rohlíčků.
- Ty poklaďte střídavě do vytřené formy a nechte ještě 30 - 50 minut dokynout.
- Pečte v troubě na 180°C cca 30 minut.
- Náplň:
- Vyšlehejte 4 žloutky s 70g cukru. Přidejte 70g hl.mouky, 500ml mléka , lžíci červené řepy ( uvařené a rozmixované) a 2 lžíce suš.malinového prášku.
- Řepu a malinový prášek lze vynechat
- Vše nalijte do hrnce a vařte do zhoustnutí. Nechte vychlanout.
Která forma je na přípravu briošek nejvhodnější?
Nezapomeňte se pak svým výtvorem pochlubit na svém Instagramu a označit náš profil @glasino.cz. Rádi vás zasdílíme. Přejeme dobrou chuť! :)
Komentáře