5 důvodů, proč je české sklo prostě nejlepší

1) Má bohatou historii a tradici

O historii českého sklářství v českých zemích by se dal napsat román. Vlastně hned několik románů, ale my to teď musíme vzít trochu zkrátka. České země byly historicky na špici ve výrobě sklářských výrobků. Svůj věhlas si napříč staletími získávaly zejména díky své kvalitě, vzhledu a funkčnosti. Tenhle talent se nikam nevypařil. Stále přetrvává ve sklárnách po všech koutech naší republiky.

Sklenička na whisky na staré váze s dřevěným závažím

2) Je kvalitní

Už jsme to naťukli. České sklo bylo v zemích po celém světě vnímáno jako symbol kvality a v řadě zemí i jako symbol luxusu. I dnes se výrobci navazující na bohatou sklářskou tradici drží hodnot a standardů, ze kterých se neustupuje. Od českých sklářů odebíráme pouze výrobky, které sami chceme používat. Horko těžko se vám tak stane, že byste u nás koupili sklenku s půlící rýhou odshora až dolu nebo s půleným uchem.

3) Může si ho dovolit každý

Vlastně, s tímhle výrokem musíme být trochu opatrní. Záleží, jaký výrobek máme na mysli. V naší nabídce se držíme zásady nabízet výrobky s nejlepším poměrem cena/kvalita + design. Mimo náš obchod se ale ceny mohou vyšplhat o dost výš. Řada vyhlášených českých umělců může své ručně foukané a broušené vázy prodávat i za několik desítek tisíc korun. A my je budeme obdivovat vždycky, protože to jsou zkrátka mistrovská díla.

4) Je praktické

Čeští skláři zkrátka přemýšlí nad tím, co vyrobí. Z nabídky většiny skláren tak potom máte možnost sáhnout po celé škále různě vypadajících výrobků, přičemž praktičnost oceníte u každého z nich. Česká republika je také vyhlášená výrobou varného skla (konkrétně značky SIMAX Kavalier ze Sázavy). Do vaší domácnosti si tak můžete pořídit konvice, sklenky, pekáče, formy nebo skladovací boxy, které bez problému vydrží teploty v rozmezí od -40°C do 300°C.

Karafa Indis s vodou a ovocem uvnitř na dřevěném podnose. Vedle ní sklenice SIMAX Karina se skleněnými brčky

5) Vypadá skvěle

Jasně, všechno je to otázka vkusu. Nic jako obecně hezká nebo hnusná sklenička neexistuje. Ale zkuste si projít sortiment v našem obchodě a určitě nám dáte za pravdu, že většinu z nabízených věcí byste si u sebe doma hravě dokázali představit. Na co vlastně ještě čekáte? Cokoli z naší nabídky může být u vás doma na pár kliků.

To je za nás 5 nejpodstatnějších důvodů, proč je české sklo nejlepší. Nebo jsme na něco zapomněli? Napište nám do komentářů, jak to vidíte vy. 🙂


Komentáře

Tento web je chráněn službou reCAPTCHA a vztahují se na něj Zásady ochrany osobních údajů a Podmínky služby společnosti Google.